През месец март се състояха редица срещи, организирани със съдействието на Тераленд Груп и неговите партньори, между ръководството на китайски инвеститори, водени от г-н Ши Гуанг‘и и българското служебно правителство. Срещите бяха проведени с цел заявяване на интерес от китайска страна за инвестиции в конкретни сектори на българската икономика.

Срещите бяха изключително ползотворни и протекоха в духа на взаимен интерес. Делегацията се срещна с г-н Огнян Герджиков – министър-председател, г-н Любомир Ганчев и г-н Лъчезар Борисов – зам.-министри на икономиката, както и г-н Константин Делисивков – зам.-министър на енергетиката.

Софийска община бе представена от г-жа Йорданка Фандъкова – кмет, г-н Дончо Барбалов – зам.-кмет, г-н Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет, г-н Веселин Милев – Председател на комисията по здравеопазване и социална политика към СО.

От основен интерес за инвестиции в България бяха посочени проекти в сферата на здравеопазването и енергетиката. Обсъдени бяха инвестиционни проекти в областта на традиционна китайска медицина, индустриалните зони в България и минералните бани.

В китайската делегация взеха участие г-н Цън Цон – управител на Тераленд Груп и председател на Управителния съвет на Съвета за икономически и дипломатически отношения (СИДО), както и проф. Джао Гуоджианг – изпълнителен директор на US Endocare Company.