Булмедия Нетуърк бе част от официална делегация на Hongqiao International Business Media & Think Tank Forum заедно с още над 600 медии от 70 държави. При откриването официални речи изнесоха директорът на Департамент „Публичност“ на Централния комитет на Китайската комунистическа партия Хуан Куънмин, бившия министър-председател на Франция Доминик дьо Вилпен, бившия вицепремиер и министър на финансите на Полша Гжегож Колодко и ръководители на други държави.

На отделни панелни дискусии по различни актуални теми, свързани със средата на медиите в различните държави, взеха участие директори, главни редактори и собственици на водещи световни медии и технологични компании като Google, Fortune, China Media Group, Russia Today, The Copenhagen Post, Facebook и други.

На форума България бе представена от един от собствениците на Булмедия Нетуърк, Цън Цон, по покана на Икономик дейли (Economic Daily) – най-големият икономически всекидневник в Китай. Медията е една от най-четените и влиятелни вестници по икономически и финансови теми от страната и света.  Цън Цон е също специален съветник в Дипломатическия институт към МВнР по въпросите, свързани с инициативите „Пътя на коприната“ и „16+1“ и председател на Съвета за икономически и дипломатически отношения.

Делегацията посети централите на Икономик дейли, JD.com и технологичния парк в Пекин, където домакините запознаха гостите със своите дейности, развитие и партньори.

В последния ден от посещението си Цън Цон се срещна с българската делегация на Китайското изложение за вносни стоки, водена от министър на икономиката Емил Караниколов, посланика на Република България в Пекин Григор Порожанов и и­зпълнителния директор на Национална компания индустриални зони Антоанета Барес.